Vés al contingut

Intervencions al darrer Ple

Juliol 25, 2012

Al darrer #PleMasnou celebrat abans de les “seves” vacances, des de l’assemblea vam formular un seguit de qüestions que a banda d’exposar oralment hem fet/farem arribar per escrit i que volem compartir amb vosaltres aquí. Les respostes que rebem també les compartirem, encara que ens haurem d’armar de paciència…

  • Intervenció sobre el mapping a la cloenda de la festa major.

Miri sr alcalde…

Hi ha preguntes que quasi les hem de fer d’ofici…

Portem els darrers plens parlant de la necessitat d’ajustar despeses.
No hem de fer quadrar els comptes?
… s’han vist “obligats” a instaurar noves taxes, que encara avui son objecte de polèmica. Per garantir serveis bàsics.

Podem saber en quin estudi es varen basar -no nomes de costos- per tirar endavant un projecte, -nou- com el  mapping de cloenda de la festa major?
Quin va ser el cost final? I ens referim a despeses directes i indirectes.

Voldríem saber si varen valorar, en algun moment, la possibilitat de no fer-lo, … donades les circumstàncies?

…  i ja que hi soc…,

en uns moments on la dona del Cèsar ha de semblar particularment honesta; 
per que ens fan preguntar per la rel·lació entre la realització d’aquest espectacle, … car, i membres de les llistes d’ERC?
Tot i que sabem que no cal; no es podrien haver demanat tres pressupostos?

Gràcies.

  • Externalització del personal

Recientemente el Ajuntament del Masnou se acogió al Plan de Financiación del Estado, Plan que era para los Ayuntamientos que tuvieran déficit, como es el caso del nuestro.

Para acogerse a dicho Plan, y así beneficiarse de la Financiación del Estado, ustedes han tenido que hacer un Plan de Reajuste, que consiste en externalizar personal laboral del Ajuntament, en 2013 el servicio de limpieza, en 2014 la brigada y en 2015 el alumbrado y el mantenimiento de edificios.

Nuestras preguntas son:

-¿Tienen ustedes pensado introducir cláusulas en los pliegues del concurso para garantizar que todo el personal laboral, independientemente de si es fijo o con contrato indefinido, pase a ser personal de la nueva empresa manteniendo las condiciones que tienen actualmente?

-¿De qué manera se van a asegurar de no perder puestos de trabajo, ni condiciones laborales?

Pongamos el supuesto de que externalizan éstos servicios y el personal externalizado mantiene las mismas condiciones salariales que tenía,

-¿Qué beneficio supone eso para la ciudadanía? ¿qué nos vamos a ahorrar?

Entendemos pues, que una empresa externa siempre encarece el servicio, que no olviden, lo pagamos todas.

Pensamos que ese Plan hace bajar el Capítulo 1, que se refiere al personal, sin embargo sube el Capítulo 2, y eso hace que el gasto sea el mismo o superior. Ya que no acabamos de ver que beneficio supone eso a la ciudadanía, para quienes ustedes trabajan, y a quienes ustedes se deben, expliquen,

-¿Qué beneficio supone eso para el Ajuntament?

Y ya que sabemos que hay personal laboral de dos tipos (no sabemos si de 1ª clase y de 2ª), unos que son fijos y otros indefinidos,

-¿Sabrían ustedes decirnos cuál es la diferencia?

-¿Podrían explicar porqué hay empleados con contrato indefinido que no son fijos, teniendo muchos de ellos más de 20 años de antigüedad en la empresa?

Sr Alcalde, señoras y señores regidores, les agradeceríamos respondieran a nuestras preguntas, si puede ser ahora. Les vamos a mandar, de todas formas, las preguntas.

Muchas gracias.

  • Intervenció en relació als acords referents a donar resposta municipal a la problemàtica de l’habitatge arrel de la crisi.

“Des de l’assemblea i donats els lligams amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca volem manifestar el nostre malestar pel tipus de decisions i com han estat preses i portades a terme des del consistori.

Encara que al febrer del 2011 ja es va aprovar una proposta de llei contra el sobre-endeutament familiar i personal per modificar la llei hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament i per adoptar diverses mesures relacionades amb els desnonaments, al desembre vam contemplar una de les ja acostumades farses d’exercici polític quan en presentar-se al Ple una moció per declarar El Masnou municipi actiu en la prevenció de desnonaments vam assistir a la tornada d’aquesta moció a Comissió informativa, on ja havia estat al voltant d’un mes presentada sense al·legacions. Cal dir que pràcticament totes les contemplacions que la conformaven havien estat aprovades a la moció del febrer anterior i a diferents municipis on, per cert, governa el mateix grup que aquí.

Doncs res, al gener sant tornem-hi a veure una votació amb una manca de claredat total quan no sabien si havia estat votada les esmenes, la incorporació d’aquestes o tot plegat resultant de la comissió informativa. Total un mes més tot volent retocar lèxic i fer desaparèixer el retroactiu que si contempla en altres termes a la moció citada del febrer del 2011 aprovada per ERC, CiU i ICV. Tot plegat fa pensar que havia estat suficient temps el mes anterior, per portar una moció consensuada i llesta al Ple de desembre i començar a treballar. Prou temps ple d’ineficàcia política clar.

Arribem al maig, quan resulta que al Ple es porta 2 vegades la mateixa moció, se suposa que també ha hagut de passar per les pertinents Comissions informatives i decideixen aplegar-les en una conjunta. Aquesta era una proposta de la comissió promotora de suport a la iniciativa legislativa popular de la regulació de la dació en pagament, paralització dels desnonaments i de lloguer social.

Doncs be, finals de juliol i tot i la moció aprovada fa una estona de l’exempció del pagament de la plusvàlua, se’ns transmet la idea de “si te he visto no me acuerdo”…

Ja es va fer una consulta en un Ple al respecte d’aquests acords i es va argumentar des de l’equip de govern que no rebien resposta dels directors de sucursals bancaries i que la resta no s’havia engegat. Sense més explicacions.

Cal dir, que d’entre d’altres dels acords, decidien informar a la població, col·lectius i entitats a través de les vies ordinàries… Ho han fet? quines són aquestes vies? No hem vist cap referència tret de l’article que parla breument del Ple de maig al web consistorial.
Quina mena de suport han donat al procés de recollida de signatures més enllà de l’acceptació de que l’assemblea ho fes a la fira d’entitats sense haver informat prèviament? saben vostès que l’ajuntament d’Alella, en el qual es fixen per presentar la moció del “no vull pagar”, sense tocar ni una coma per cert, en recullen a les seves dependències i centre cívic? potser es fomenta així la participació ciutadana…

Però anem al moll de l’os. Qui s’ha reunit per encetar una coordinació i un protocol de resposta a aquesta problemàtica? si no venen els bancs perquè no fan que vinguin? perquè no porten a terme iniciatives com les de Mataró (també governat x CiU) com les de proposar als bancs i caixes que destinin els habitatges lliures a famílies desnonades per un lloguer màxim de 150€ oferint un conveni estudiant si es poden beneficiar de l’exempció de l’IBI.
Ens poden explicar perquè la Generalitat cedeix pisos a Caritas (1 a Masnou) fa 5 dies per fer front a aquests casos i l’Ajuntament no mira de participar en aquests acords? Quina és la situació actual dels acords aprovats al gener? no sé si entén el caire de les preguntes… que perquè aproven coses i no les porten a terme??!!

A banda del mencionat ens agradaria conèixer els acords signats amb el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries el passat 12 de juny. Quina quantia i quina proporció és respecte l’any anterior? On es pot consultar? al web ho anunciava entre 3 fotos que ocupaven molt més que el text però no indicava si com per exemple a Vic l’import era més reduït que l’any anterior.

Per cert, aquest dimecres s’ha aprovat al Parlament de Catalunya la proposta de llei per a presentar al Congrés dels Diputats que conté les mesures contra el sobre-endeutament personal i familiar i de protecció enfront de procediments d’execució que afecten a l’habitatge habitual, la del febrer del 2011 i amb caràcter retroactiu. Vergonyós que sempre anem darrere dels seus referents en comptes de plantejar-nos ser-ne d’els altres almenys en aquest tipus de mesures.

La societat civil els esta passant la mà per la cara, defensant el legitim per sobre del que han acabat per tipificar com a il·legal. Aturem desnonaments, però també fem que s’encausi a banquers que han malversat i provocat la situació actual. Ens apleguem en plataformes de diferents àmbits per tal de que ens retornin diners estafats amb productes financers tòxics incomprensibles, ens recolzem i donem resposta a la problemàtica de l’atur i fins i tot portem a terme una auditoria del deute. Tot per què la classe política ha creat un abisme que no s’atreveix a creuar. Els nostres avis tornen als carrers a defensar els drets que ens voleu fer creure que son privilegis i nosaltres estem amb ells. Cada dia esteu més sols i perdeu fins i tot el recurs de la por.

Agrairem respostes immediates, encara que també els hi farem arribar per escrit, perquè desitjaríem una resposta complerta del tipus les que es van donar pel tema de les palmeres que pateixen una malaltia o les tortugues del parc del llac.”

Gràcies.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: