Vés al contingut

No queda clar sr. alcalde…(resposta 18.04.2012)

Abril 2, 2012

Fa uns dies vam rebre resposta a les qüestions que vam plantejar al sr. Pere Parés respecte el cas ACM i els dubtes que se’ns havien generat arrel de les publicacions a diferents diaris i les “explicacions” donades al Ple de febrer.

Doncs be, al moment de poder instar a que se’ns aclarissin dubtes que generaven o no resolien les respostes que per escrit ens van lliurar just abans del Ple, se’ns va demanar que igual que ens havien donat resposta per escrit, li féssim arribar per escrit aquestes noves preguntes.

Donat que pensem que les podem compartir amb més persones o que simplement poden interessar a la resta de ciutadans, adjuntem a continuació l’escrit, com també compartirem les respostes quan les rebem clar.

Buenos días:

Tras la respuesta recibida a las preguntas formuladas en el pleno del mes de febrero, sobre su vinculación con el caso de la ACM, y entendiendo que no nos ha clarificado las dudas que teníamos al respecto, le agradeceríamos nos contestara a las siguientes cuestiones:

          Deja muy claro en todo momento que usted tan sólo fue un socio inversor, como bien dice, invierte su dinero en una empresa esperando una rentabilidad futura ¿Sabía usted que esta empresa facturaría mayoritariamente a la ACM?

          ¿Estaba al tanto, aun no teniendo un puesto de responsabilidad, de las actividades de la empresa en la que era socio mayoritario?

          ¿Estaba usted al corriente de la relación comercial entre la empresa Parés y Solé y la ACM?

          ¿Le parecía correcto que la empresa, de la que usted era socio mayoritario, realizara trabajos para una asociación, que aun siendo privada hace uso de dinero público, que  está relacionada con su partido y de la cual, su cuñado, el Sr. Matas, era secretario general y siempre según los artículos del país, también estaba vinculado a la empresa Parés y Solé?

          Usted indica que fue la necesidad de dedicarse a su familia lo que le motivó a vender su participación en la empresa, pero usted mismo afirma que el hecho de ser socio inversor no le suponía tener que trabajar para esta empresa.  No entendemos la relación entre tener que dedicar más tiempo a su familia y vender su participación en la empresa, si ésta no le suponía ningún trabajo.

          Sabemos que la rentabilidad de una empresa no se puede medir tan sólo por su volumen de facturación, pero si tal y como indican los artículos y teniendo en cuenta que no se han desmentido en ningún momento, la empresa del 2003 al 2005 facturó 300.000€ a la ACM, una empresa que tan sólo contaba con un trabajador, sin ningún gasto de producción, ya que se dedicaba a re-facturar el trabajo realizado por terceros y que cargaba hasta 16 veces el valor original del trabajo prestado, la empresa como mínimo debía tener beneficios.  De hecho creemos que una rentabilidad del 16% o de un 11.3% anual, como indica que obtuvo, es una buena rentabilidad a la hora de una inversión, por lo que volvemos a replantear la pregunta.  ¿Por qué decide vender las acciones de una empresa, que no le suponía una inversión de tiempo ni esfuerzo, tan sólo una inversión económica, que obviamente cumplía su cometido, ya que era rentable?

Le agradecemos de antemano sus aclaraciones y aprovechamos la ocasión para enviarle un cordial saludo.”

 

 

Assemblea Indignada del Masnou

 

“En relació a les qüestions que planteja de nou en el comunicat de data 27 de març, en nom de l’assemblea indignada del Masnou, em plau tornar a respondre per tal de clarificar els punts que els hi hagi pogut crear confusió.
L’objecte de constitució de la societat era donar sortida a la necessitat de proveir de serveis externs de publicacions a entitats i associacions. Una interpretació que venia donada pel creixement i consolidació important d’organitzacions de tota mena (ONG’S, col·legis professionals, entitats cíviques, etc…)  en el context social i econòmic de l’any 2003 i de les necessitats evidents d’externalització de serveis d’aquestes característiques.
Com a soci, i fins on tinc coneixement, era conscient de que la relació amb l’ACM era una de les activitats comercials, com d’igual manera també eren objecte comercial de la societat altres entitats. D’aquest fet en tenia coneixement, però no de la majoritària rellevància del client ACM, segons es pot desprendre de les informacions aparegudes.
Insisteixo en que, tal i com ja he manifestat, mentre va durar la meva relació i fins on tinc coneixement, els serveis facturats als clients de la societat, entre ells l’ACM, tenen una contraprestació contrastable en quant a treballs realitzats i que aquests serveis no incorren en cap responsabilitat jurídica i legal.
En quant a la rendibilitat de la meva inversió, el rendiment mig de la borsa espanyola els anys 2003 i 2004 supera llargament la rendibilitat obtinguda del 11,3% anual. Reconec que en el context econòmic d’avui és una bona inversió però no puc opinar el mateix si ens fixem com a referència els anys 2003 i 2004, anys de gran activitat econòmica.
A la reiteració de la pregunta dels motius que em duen a la venda de la meva participació, com ja he manifestat públicament, va ser una necessitat estrictament personal vinculada a una qüestió de salut familiar i que aquesta ens va suposar una despesa econòmica inesperada.  
Resto a la seva disposició.”
Atentament,
 
Pere Parés

One Comment leave one →
  1. Anònim permalink
    Abril 5, 2012 11:14 pm

    ES MUY SENCILLO LADRÓN ALCALDE SI ES INOCENTE CONTESTE CLARO, POR QUE QUIEN ES INOCENTE CONTESTA LAS PREGUNTAS Y YA ESTA PERO USTED DICE UN MONTÓN DE NADA, ES UNA VERGÜENZA PARA EL PUEBLO.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: