Vés al contingut

Dret a la informació (actualitzat amb intervenció Ple)

Març 13, 2012

Adjunt facilitem la notícia publicada al Síndic que en parla d’una exigència de l’assemblea, del moviment 15-M i de tants i tants altres col·lectius i persones a títol individual que batallem per un país a l’alçada dels seus homònims continentals a nivell de facilitació de dades i de transparència.

El dret d’accés a la informació pública és una eina de control i de qualitat democràtica que tothom hauria de poder exercir

Vídeo de la roda de premsa

Informe del Síndic de Greuges “Accés informació publica”

Intervenció al Ple

Ens agradaria saber saber si estan assabentats de l’informe sobre el dret a l’accés a la informació publica que el Síndic de Greuges va presentar el passat dia 9/03/2012 al Parlament?

El Síndic, ha manifestat que l’accés a la informació publica és un requisit pel control democràtic del poder public i per garantir una participació de qualitat de la ciutadania a la vida publica. Ha destacat que s’ha de vèncer una cultura administrativa tradicionalment reticent a permetre l’accés a la informació de que en disposa.

Des de l’Assemblea Indignada del Masnou sempre hem manifestat la nostre posició en aquest tema: no pot existir participació de la ciutadania sense la informació necessària.

Entenem que de moment, no existeix cap llei que els obligui a facilitar-la, però els demanem que siguin un model de transparència i participació per a d’altres municipis i comencin a proporcionar tota la informació, començant per exemple per la documentació referent als Plens municipals, que totes les respostes a les preguntes que es fan a aquest siguin en temps i formes i no només aquelles que considerin oportunes…

A part d’aquesta petició, ens agradaria saber quina valoració en fan de l’informe del Síndic.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: