Vés al contingut

Sobre el Ple i el Pla ;D (actualitzat)

gener 16, 2012

Donat que el títol ja sona poc seriós encara la sonoritat… La voluntat d’aquest post és la de mirar d’aclarir en la mida del possible el que i el com es tractara, aquesta setmana en 2 actes que tenen repercussió en la política i en les nostres vides com a ciutadans d’El Masnou.

A continuació us deixem l’ordre del dia del proper Ple de l’Ajuntament, que serà aquest dijous a les 20h a la casa consistorial i que ja han confirmat que serà retransmès a través d’internet (¡bravo!).

Les aportacions estan en verd i les hem aconseguides emplaçant-nos a serveis centrals demanant pels punts a tractar.

  • Sobre el Ple

Alcaldia

1. Aprovació, si escau, de l’esborrany de l’acta del Ple ordinari del 22 de desembre de 2011.

2. Informacions i comunicacions d’Alcaldia.

3. Donar compte dels decrets d’Alcaldia.

4. Donar compte del Decret d’Alcaldia d’organització de les àrees.

5. Donar compte de les persones assistents a la sessió.

Urbanisme i Habitatge

6. Actualització de la composició de la Ponència Tècnica Ambiental.

( Es tracta d’actualitzar els regidors de urbanisme/medi ambient/mobilitat degut a que són persones diferents arran de les eleccions -Maig 2011- ).

Medi Ambient i Paisatge

7. Aprovació del Pla de distribució d’usos i serveis de temporada de les platges i del mar territorial, i sol·licitud de les autoritzacions corresponents per a la temporada 2012-2016.

( És un Pla del que no s’ens pot facilitar cap informació fins la seva aprovació, quan es farà públic i es posarà a disposició de tothom. Tot i això si que està en disposició dels regidors i només ells en poden saber la composició. Molt transparent com es pot observar… ).

Control dels òrgans de Govern municipals

8. a) Contesta de l’Equip de Govern als suggeriments i preguntes de la sessió anterior.

b) Suggeriments i preguntes adreçades a l’Equip de Govern.

Mocions

9. Moció presentada pel Grup Municipal d’ICV-EUiA del Masnou per declarar el Masnou municipi actiu en la prevenció dels desnonaments i la defensa del dret a l’habitatge, i instar el Govern de l’Estat a modificar la Llei hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament, adoptar les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics i garantir el dret a l’habitatge.

( Doncs no han pogut respondre’ns si te alguna modificació respecte la que es va presenta el mes passat quan es va decidir tornar-la a passar a comissió informativa… -la del mes passat esta disponible a l’anterior “ordre del dia indignat”-).

*Actualització: Ens han comunicat des de ICV-EUiA que: “A la comissió informativa la màjoria (CiU-ERC) varen presentar una esmena a la nostra moció, rebaixant el contingut dels acords. De tota manera, no desvirtuen els objectius principals, es a dir, que l’ajuntament sigui proactiu en el tema dels desnonaments”.

*Actualització 2: Posem en comú el succeït fins ara (versió ICV-EUiA) “

“Us adjunto la moció inicial, presentada per  nosaltres un mes abans de la celebració del ple de desembre, com podreu veure al registre d’entrada. Aquesta moció, tal i com vaig dir en el passat ple, ja va ser debatuda en Comissió Informativa, sense que CiU ni ERC, ni PP fessin propostes de modificació. El PSC va presentar dues esmenes, que us adjunto, i que no modificaven en absolut el contingut de la moció, per la qual cosa nosaltres les varem acceptar. La moció, incorporant les dues esmenes del PSC, va ser aprovada en la mateixa Comissió amb els nostres vots i els del PSC i l’abstenció de CiU, ERC, PP i GIM.

 Sorpresivament, en el Ple, CiU va demanar que no es debatés i que passés un altre cop a Comissió Informativa. Ja coneixeu la meva resposta.

 En la CI, que es va celebrar el 9 de gener, tant CiU com PP van presentar esmenes. Tant nosaltres com el PSC varem votar en contra de les mateixes per entendre que desvirtuaven força el contingut de la nostra moció.

 No obstant, aprofitant la seva majoria, CiU i ERC van aconseguir que les seves esmenes prosperessin i que, per tant, la nostra moció quedés modificada.

 Tot i que les esmenes de CiU desvirtuen en part la  nostra moció i disminueixen les exigències que es fan, bàsicament al govern de l’estat, creiem que la moció esmenada encara és útil.

 No obstant, estic fent un darrer esforç per tal que CiU i ERC acceptin la retirada d’algunes de les esmenes presentades i ja aprovades. He fet una proposta alternativa per a la qual estic esperant resposta.”

Adjuntem la moció i les esmenes a continuació:  moció ICV-EUiA    esmenes CiU    esmenes PSC

  • Sobre el taller de recollida de propostes pel Pla de participació ciutadana:

-Hi haurà una presentació a càrrec de l’alcalde i regidors tot posant en comú la diagnosi realitzada per la empresa CIVIS.

-Es faran els tallers corresponent a cadascun dels grups que s’han definit i al que ens haurem d’haver inscrit prèviament.

-Com la jornada dura 3h, al final d’aquestes es facilitarà una enquesta.

-A partir d’aquí s’elaborarà un informe que es farà arribar a totxs els participants i es decidirà si se escau a emplaçar-nos a una nova data per un altre taller.

Informació rellevant! La setmana passada vam tenir una “reunió” amb el departament de participació per que responguessin a alguns dubtes sobre el taller. Ja se’ns va informar sobre la difusió que s’estava portant a terme sobre aquest, i a part dels edificis municipals i el web s’havia d’enganxar cartells pels plafons. Des de l’assemblea ens vam oferir i hem penjat els que en disposaven però a dia d’avui des del consistori no s’ha fet més difusió, cosa que tenen pendent i a conseqüència d’això, de que ja es té perfilat el nombre d’assistents i els requeriments que en caldran (recordeu que hi ha un servei de cura dels nens per que els adults que ho vulguin en facin ús) s’amplia el plaç d’inscripció fins divendres i arribat el cas fins i tot es podria participar dissabte mateix si es donés la situació de no poder-se confirmar abans (recomanem per això inscriure’s per facilitar la iniciació del taller com l’empresa té plantejat).

Per aquelles persones interessades en fer-se una idea dels reglaments que existeixen ja, enllacem a continuació el reglament tipus de participació ciutadana que va dictaminar la Diputació de Barcelona.

Ànims que tenim una setmana carregada d’oportunitats!

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: