Vés al contingut

Mail a les associacions d’El Masnou

Setembre 4, 2011

Hem fet un escrit que s’enviarà per mail a les entitats d’El Masnou. En aquest, informem de la intenció de crear un pla i posterior reglament de participació ciutadana per part del consistori i les convidem a que n’estiguin pendents i s’ens uneixin a la proposta de crear un pla alternatiu, més obert i on els ciutadans siguin l’eix central de la creació i aprovació.

Podeu descarregar-lo aquí.

Text per a les entitats

Bon dia:

Tal i com ja coneixereu, a l’últim ple municipal es va aprovar la creació d’un Pla de Participació Ciutadana, que definirà el sistema de participació i establirà la metodologia.  Posteriorment, es crearà un Reglament, que és una norma que regula de manera legal el que s’exposa al pla, i més tard, es modificarà el ROM (Reglament Orgànic Municipal); que en aquests moments és l’única normativa que existeix per establir els instruments de participació de la ciutadania, molt limitats a l’actualitat, tot s’ha de dir.

El passat 25/08/11 es va mantenir una reunió amb el regidor de participació, el Sr. Jaume Oliveras, a la que se li va preguntar sobre el mètode pel qual l’Ajuntament pensa crear aquest nou pla de participació.  Vàrem comprovar que tenen planejat crear jornades de debat entre veïns i associacions per tal de que sorgeixin propostes, però aquesta participació serà merament consultiva.  En definitiva, el filtre d’aquestes propostes i posterior creació del pla, el realitzarà la Junta de Govern amb la col·laboració de l’empresa externa que va realitzar el diagnòstic.

Nosaltres pensem que la participació es tracta més d’una forma d’actuar, d’entendre el que s’ha de fer, que no pas una metodologia de treball.  Per suposat que és molt important crear aquesta metodologia, però com la participació no s’imposa, pensem que s’ha d’integrar als nostres hàbits quotidians.  És precís que la cultura de la participació impregni la nostra societat.  Aquesta cultura participativa, de la qual vosaltres com a associació formeu part activa, ha de ser promoguda i fomentada per les administracions publiques i que millor oportunitat per a això que fent realment partícips a la ciutadania de la creació del pla de participació?

Si els veïns de El Masnou elaboren el document, tindran més informació al respecte i això farà que es trobin no només més propers a la política municipal, sinó que es sentin més còmodes amb ella.

Com a associació sou una part molt important de la participació ciutadana al municipi, pel que ens agradaria fer-vos arribar la nostra proposta per la creació del pla.  Aquesta proposta ja li vàrem entregar al Sr. Jaume Oliveras a la reunió mantinguda amb ell (la gravació de la qual us podrem fer arribar si esteu interessats), tot i que encara no hem rebut cap comentari al respecte.

Ens agradaria demanar-vos la vostra col·laboració i recolzament.  Us agrairíem obtenir resposta a aquest correu electrònic amb les vostres opinions i us convidem una trobada amb nosaltres per tractar el tema amb més profunditat.

Esperem obtenir noticies vostres amb brevetat.

Moltes mercès i una salutació

 

 

 

ASSEMBLEA INDIGNADA DE EL MASNOU

Buenos días:

Tal y como ya sabréis, en el último pleno municipal, se aprobó la creación de un Plan de participación ciudadana, el cual definirá el sistema de participación y establecerá la metodología.  Posteriormente, se creará un Reglamento, que es una norma que regula de forma legal lo expuesto en el plan y más tarde, se modificará el ROM (Reglamento Orgánico Municipal), que en estos momentos es la única normativa que existe para establecer los instrumentos de participación, muy limitados en la actualidad, todo hay que decirlo.

El pasado 25/08/11 mantuvimos una reunión con el regidor de participación, el Sr. Jaume Oliveras, en la que le preguntamos sobre el método por el cual el Ayuntamiento piensa crear este nuevo plan de participación.  Comprobamos que tienen planeado crear jornadas de debate entre vecinos y asociaciones para que surjan propuestas, pero esta participación será meramente consultiva.  En definitiva, el filtro de estas propuestas y posterior creación del plan, lo realizará la Junta de Gobierno con la colaboración de la empresa externa que realizó el diagnóstico.

Nosotros pensamos que la participación es más una forma de actuar, de entender lo que hay que hacer, que no una metodología de trabajo.  Por supuesto que es muy importante crear esta metodología, pero como la participación no se impone, se debe integrar en nuestros hábitos cotidianos.  Es preciso que la cultura de la participación impregne nuestra sociedad.  Esta cultura participativa, de la cual vosotros como asociación formáis parte activa, debe ser promovida y fomentada por las administraciones públicas y que mejor oportunidad para ello que haciendo realmente partícipe a la ciudadanía de la creación del plan de participación?

Si los vecinos de El Masnou elaboran el documento, tendrán más información al respecto y esto hará que se sientan no sólo más cercanos a la política municipal, sino que se sientan más cómodos con ella.

Como asociación sois una parte muy importante de la participación ciudadana en el municipio, por lo que nos gustaría haceros llegar nuestra propuesta para la creación del plan.  Esta propuesta, ya se la entregamos al Sr. Jaume Oliveras en la reunión mantenida con él (cuya grabación os podremos hacer llegar si estáis interesados), aunque aún no hemos recibido comentarios al respecto.

Nos gustaría pediros vuestra colaboración y apoyo.  Os agradeceríamos obtener respuesta a este email con vuestra opinión y os invitamos a reuniros con nosotros para tratar el tema con más profundidad.

Esperamos tener pronto noticias vuestras.

Muchas gracias y un saludo,

 

 

 

 

ASAMBLEA INDIGNADA DE EL MASNOU

 

 

 

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: