Vés al contingut

Proposta per al pla de participació ciutadana

Agost 26, 2011

PROPOSTA ASSEMBLEA INDIGNADA PER LA COMISSIÓ ESPECIAL “PLA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA”

Nosaltres creiem que per l’elaboració del nou reglament de participació ciutadana, hauríem de tenir com a referència la creació de la nova constitució per part dels ciutadans d’Islàndia.
No estem d’acord en què la comissió que redacti aquest reglament estigui únicament integrada per membres dels partits polítics representats a l’ajuntament. Pensem que és important la participació dels ciutadans del Masnou en la redacció del reglament, però no només a nivell de consulta.
Tal i com ja hem dit anteriorment, tenint en compte els fets succeïts a Islàndia, proposem que des de l’ajuntament es promoguin les candidatures per formar part d’aquesta comissió, per part de persones residents al municipi (qualsevol persona major de 16 anys i inscrita al cens del padró), representants d’associacions i ciutadans pertanyents a les diferents àrees que afecten al poble com són: Acció Social, Joventut, Minories, Medi Ambient, Educació, Esports, Cooperació i Educació pel desenvolupament, Comerç, Cultura i Normalització Lingüística, Jubilats, Autònoms, Aturats….
Pensem que al nostre municipi existeixen persones que poden aportar els seus coneixements i experiències en aquestes àrees.
Posteriorment hauran de ser escollits pels veïns del Masnou (persones majors de 16 anys i inscrites al cens del padró), sempre i quan el número de candidats sigui superior als membres que hagi de tenir la comissió.
Un cop creada la comissió, per tal de poder fer partícip a tota la població de la creació d’aquest reglament, trobem que és fonamental que es creï un apartat dins el web municipal, on s’informi de l’evolució de la mateixa, permetent l’enviament de propostes i cometaris per part dels ciutadans que així ho desitgin. D’altra banda, aquesta informació també hauria d’estar disponible a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà per tal que qualsevol veí pugui fer arribar a l’ajuntament les seves propostes d’una manera molt directa, fins i tot col·locant bústies en punts claus del poble. Totes aquestes propostes hauran de ser analitzades i desenvolupades per la comissió.
Creiem que els representants dels partits polítics haurien d’estar presents com a observadors, però deixant treballar la comissió de forma autònoma. Per altra banda, l’ajuntament haurà d’assegurar els mitjans tècnics i humans (personal tècnic, assessorament jurídic …) pel treball òptim de la comissió.
Un cop el reglament de participació estigui acabat, s’hauria de fer una presentació i una consulta ciutadana per la seva aprovació.

Aquesta proposta ja s’ha fet arribar al T.A. Jaume Oliveras aprofitant la trobada del dia 25/08/2011. Igualment treballarem per fer-la arribar a tots els grups polítics, associacions i veïns del Masnou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: